Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Λήθη εναντίον Μνήμης και αντιστρόφως

Την τελευταία φορά που ψήφισε δεξιά ήταν τότε με τον Μητσοτάκη και τη Μαρίκα, που τους κάναμε πρωθυπουργούς. ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζε αλλά ήταν πολύ ερωτευμένη. Για γάμο το πήγαινε. Και βέβαια είχε  το πρότυπο της οικογένειας μπροστά της.
Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν ούτε αυτή, ούτε ο Μητσοτάκης.
Πωλήτρια σε μαγαζί με γυναικεία εσώρουχα δουλεύεις. Τι βράκες είναι αυτές που φοράς, την παρατήρησε ο δικός της.
Χωρίσανε με βαριές κουβέντες . Εκείνο που θυμάται είναι το χαστούκι που έφαγε όταν τον κατηγόρησε για τεμπελιά και ανικανότητα. Τα κεντρικά επιχειρήματα ήταν η σεξουαλικότητα της Μιμής από τη μια και η εθνικοπατριωτική προσήλωση στην οικογένεια από την άλλη.
Έκτοτε οι σχέσεις της άλλαζαν με το ρυθμό των εκλογικών αναμετρήσεων. Κάποιες φορές ψήφισε, κάποιες απείχε. Από Τσοβόλα και Λεβέντη μέχρι λευκό οι προτιμήσεις της, πολιτικά.
Από έναν ταξιτζή που τον έδωσε δρόμο όταν ανακάλυψε ότι ήταν παντρεμένος, μέχρι έναν νοσηλευτή του Ε.Σ.Υ. Μ’ αυτόν είχε κι’ ένα θεματάκι στο κρεβάτι, γιατί ήλεγχε το σώμα της σαν να ήταν ασθενής. Πότε μια φλεβίτσα από δω, πότε ένα βουζούνι από την άλλη, δεν κάνανε σεξ. Πρακτική άσκηση ανατομίας κάνανε.
Στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ήταν που τα έφτιαξε μ’ έναν συνταξιούχο τραπεζοϋπάλληλο. Οι ανοιχτά εκφρασμένες υποψίες του ότι πήγαινε για το εφάπαξ του, και οι διαρκείς υπολογισμοί του σχετικά με τις περικοπές της σύνταξής του, τον κατέστησαν ουσιαστικά σεξουαλικά ανενεργό. Χώρια που την θεωρούσε μεγαλύτερη ψεύτρα και απ’ αυτούς ακόμα τους Συριζαίους.
Στον ολόσωμο καθρέφτη της κοιτάζει με την γυναικεία φιλαρέσκεια το σώμα της. Θυμάται τον Πρώτο της. Ηλίθια! Άμα ψήφιζες Κ.Κ.Ε. τότε, ίσως να ήταν μαζί του τώρα.
Το παιδί της μεταφορικής εταιρείας είναι ο μοναδικός που την είδε με τα εσώρουχα της Βικτώρια Σίκρετ. Δεκαπέντε χρόνια μικρότερός της βέβαια, αλλά ποιος ξέρει;

 Αυτή τη φορά μάλλον θα ψηφίσει Κούλη. Γιατί οι Κούληδες έχουν πέραση τώρα. Ίσως γιατί η Λήθη βολεύει όταν η Μνήμη μας πονάει.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ
ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΙ ΕΓΩ

Έχουμε πολύ ταξιδέψει
το σώμα σου κι εγώ
έχουμε φανταστεί
όσα ένα σώμα κι ένα εγώ
μπορούν να φανταστούν.
Το σώμα μου κι εγώ
έχουμε ονειρευτεί
το σώμα σου σε στάσεις
που ποτέ σου δεν φαντάστηκες.
Δεν έχεις θέση τώρα
τι ζητάς
ανάμεσα σ' εμένα
και στο σώμα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου